יום שלישי, נובמבר 11, 2008

עוגת התפוחים שלי

2 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3 כפות מים
1 סוכר וניל
1.5 כוסות קמח מרמולייט
1/2 שקית אבקת אפייה
לערבב את כל המצרכים עם כף, עד שנהיית בלילה מעין משחתית וצמיגית.
להכין מילוי:
5-6 תפוחי עף מקולפים חתוכים לחתיכות לא גדולות
1/2 כוס סוכר
צימוקים + קינמון לפי הטעם
אני מוסיפה לפעמים גם שקדים קלופים פרוסים- לא חובה
לערבב את כל חומרי המילוי, ולהרכבת העוגה:
בתנועות מריחה מצפים את התחתית של התבנית (רצוי פיירקס כי זה יותר יפה) במחצית מהבלילה. קצת קשה בהתחלה לעבוד איתה כי כפי שאמרתי היא צמיגית למדי- עניין של אימון.
שופכים את המילוי, ומורחים מעל את שאר הבלילה. זה לא צריך להיות מרוח בצורה אחידה, אלא פשוט לכסות את רוב התפוחים. בכל מקרה זה תופח ומתאחד למעלה. אופים בחום של 180 מעלות בערך 40 דקות- חשוב לנסות עם קיסם כי זה לא תמיד מספיק זמן.
בתאבון!

3 תגובות:

  1. OK! So its a recipe, eh? But what is it????????? Or shall I wait til david has time to read it and translate for me?! Sandra

    השבמחק
  2. Hi Sandra.

    Its a lovely apple cake recipie.
    if I wasnt jetleggedI would have transalated..Will do it first thing I get my times right

    Hope is all is well

    השבמחק